“Ik at zo weinig mogelijk tot 16.00u ongeveer..”

“De haat voor mijn eigen lichaam hield dit kringetje in stand.”

Hoi! Ik ben Lieke, en ik heb mijn hele leven al gestruggled met mijn gewicht. Met mijn gedachtes over mijn gewicht beter gezegd. Door die gedachtes ging ik super streng diëten, als kind al jojo’de ik op en neer. Op de middelbare school at ik elke dag zo min mogelijk, tot 16.00u ongeveer, daarna leegde ik mijn spaarpot bij de plaatselijke supermarkt. De dag erna legde ik mezelf nóg meer dieetregels op, en ging ik uiteindelijk met nóg meer honger naar de supermarkt. Tadaa, het kringetje was geboren… De haat voor mijn eigen lichaam hield dit kringetje in stand.

Hoe kwam ik er uit?

Ik begon met een gezonde eetstructuur. Stoppen met lijnen, met toen wel nog als doel om af te vallen, want dat zou me gelukkig maken. Ik leefde volgens een flexibel voedingsschema met eetregels voor mezelf. Daar heb ik jaren goed op gefunctioneerd! Maar ik merkte dat wanneer er iets gebeurde in mijn leven, zoals toen ik zwanger was van Joep, toen ik ging scheiden van zijn papa of andere stressvolle momenten, dat die structuur wegviel en de eetbuien weer begonnen.

 

Is niet gek natuurlijk, maar ik ontdekte dat ik een laagje dieper mocht gaan. Volledig oké zijn met mezelf. Volledig oké zijn met eetbuien. Want de frustratie over de eetbuien zorgde er vaak voor dat ik in een slechte vibe bleef hangen. Volledig oké zijn met mijn lichaam. Niet slechter over mezelf denken als ik na een stressvolle periode wat zwaarder was. (Want dan krijg je alleen maar meer stress.)

De overtuiging: “Als ik zwaarder ben dan ben ik minder waardevol” shiften!

En wauw, wat dát me opgeleverd heeft gun ik iedereen! Ik koop lingerie! Dat vond ik mijn lijf nooit waard. Ik vóel wanneer ik behoefte heb aan eten, of wanneer er iets anders speelt in mij wat de eetbehoefte triggert. Ik draag jurkjes die ik mooi vind, en getailleerde broeken, ook al zie je er een ronding van mn buik in of een rolletje onder mijn bh rand. (Een nieuwe bh doet ook wonderen trouwens dan!)

Het is voor mij belangrijk om bezig te zijn met, en aandacht te geven aan, de dingen die er voor zorgen dat ik goed in mijn vel zit. Maar dat moet ik wel kunnen vóelen. Voelen waar ik behoefte aan heb! En voelen is leven! Met al je zintuigen!

Het is mijn missie om alle vrouwen dit te leren. We leven in een dieetcultuur waar slank zijn de norm is. Dik is per definitie slecht en ongezond. In mijn beleving is je hele leven op dieet zijn, nooit op foto’s willen en je eigen lichaam haten minstens zo ongezond. En het draagt ook nog eens alles behalve bij aan een gezonde leefstijl.

“Ik wil iedereen de opluchting laten voelen van het loslaten”

Lieke Meijer Zelfvertrouwen

Ik wil iedereen de opluchting laten voelen van het loslaten, de ruimte geven om zélf keuzes te maken. Ik wil je laten ervaren dat de angst dat je jezelf helemaal te buiten gaat wanneer je de regels loslaat ongegrond is. Dat je écht tijd overhoudt voor andere dingen wanneer je je niet meer zo druk hoeft te maken. Als ik dit kan, kan jij het zeker! Het begint met een verlangen.. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn! En natuurlijk, je gaat gewoontes en patronen veranderen, dat kan pittig zijn. Maar je bent niet alleen! Dit is een investering voor de rest van je leven!

Succesverhaal

Ik woog te veel, het zat me bij tijd en wijlen in de weg, letterlijk. Ik deed wel pogingen om af te vallen, snoepte dan een week of 3 niet, zonder enig resultaat. En dan denk je: laat maar.
Sinds ik bij Lieke ben gestart heb ik weer vat op mijn eetpatroon, ben ik écht gezonder gaan eten. Meer groente en ben ook meer gaan ontbijten. Ik geniet van de dingen die ik eet, denk na wat ik in mijn mond stop en dat is op een héél enkele keer na, nooit meer zomaar gedachteloos. De eetgewoonten zijn ingesleten, ik voel me er zeer prettig bij. En joehoe, een kledingmaat gewonnen. Betekende wel, veel ‘oude’ spullen eruit, en wat nieuws geshopt. Of die kleinere maat broek weer aangetrokken die ik tóch nog bewaard had. Geeft een goed gevoel!

Suzanne (56 jaar)

Adres

Vlaskam 14
5446 WV Wanroij

Contact

telefoon: 06 23 57 68 62
mail: contact@liekemeijercoaching.nl

Wil je je gedachtes delen?

Ik kan me voorstellen dat het lezen van deze pagina's wat oproept bij je.
Heb je vragen of wil je ergens over praten? Stuur me vooral een berichtje!

8 + 15 =