Succesverhaal

 Elke paar jaar begon ik weer aan een dieet. Dat ik goed was in afvallen dat wist ik, maar het kwam er altijd weer aan en ik was nooit gelukkig met mijn lichaam en altijd bezig met hoe ik er uit zie. Deze keer was Lieke dat dieet, maar ik kreeg opdrachten mee voor thuis in plaats van wat ik allemaal niet mocht eten. Hierdoor zag ik dat doordat ik nooit tijd voor mezelf maakte ik overdag veel te weinig at. Nu ik overdag beter op mijn hongergevoel let heb ik op de bank geen behoefte meer aan eten. En als ik dat wel heb dan pak ik het gewoon! 

Rianne (37 jaar)

“Mijn volledige levensstijl is veranderd en ik zou NOOIT meer terug willen naar mijn oude ik..”

7 maanden geleden had ik mijn eerste afspraak bij Lieke. Ik heb eerst zelf geprobeerd af te vallen, maar elke keer weer verviel ik in oude verkeerde gewoontes. Lieke heeft me een gezond voedingspatroon voorgeschreven, geheel op mijn situatie gebaseerd. In het begin was het wel even wennen. Ik vond het een raar idee: zoveel eten en dan toch afvallen! Maar het werkt echt! En omdat je zoveel kunt/mag eten, is het ook geen moeite om vol te houden. Daarbij is elke dag een verwenmomentje toegestaan. Ik zie het ook niet als een dieet, maar als een levenswijze die ik dus blijvend doorgevoerd heb. Ik ben bewuster gaan eten. Niet meer zonder na te denken eten, maar overwegen of iets het zondigen waard is.

Op dit moment ben ik ruim 12 kg afgevallen, maar ik val nog steeds af. Ook zijn de andere waardes (visceraal vet/spiermassa/vetpercentage) sterk verbeterd.

Mijn bezoekjes bij Lieke hebben echt voor een verandering gezorgd. Ik raad het iedereen aan. Het is heel leerzaam, ook voor mijn gezinsleden. Voorlopig blijf ik nog wel bezoekjes inplannen bij Lieke, al zit er nu steeds meer tijd tussen.

Mirjam (39 jaar)

“Maar omdat ik overdag gewoon genoeg eet, blijven die extraatjes beperkt.”

Ik kan het nog bijna niet geloven………..

 Al enige tijd loop ik rond met het idee om wat kg kwijt te willen worden, al eerder geprobeerd met shake’s ect. Maar na een aantal weken mis je al het gewone eten en val je weer terug in het oude patroon, het is dan moeilijk vol te houden met een honger gevoel.

In november op de site van lieke gekeken of het ook wel voor mannen is, ja dat was zeker ook voor mannen, een afspraak gemaakt en mijn doelen met Lieke besproken.

Lieke kwam op mijn vervolgafspraak met een voedings schema waar ik van dacht, als ik zo kan afvallen dan is het nog leuk ook……. Iedere dag een gebakken eitje dat spreekt mij wel aan.

Ik ben er aan begonnen, de eerste weken de punten waar ik tegen aanliep besproken met Lieke en overal heeft ze een passende oplossing voor die ook bij mij past.

Het resultaat was al snel te zien en dat motiveert zeker goed.

Het verbaasde mij dat ik bijna alles gewoon kan eten als het maar in de verhouding is en als ik een keer een gekke dag heb dat het niet helemaal is zoals het zou moeten zijn dan kan ik mij de dag er op weer helemaal herpakken en dan zie ik toch het resultaat er van. Dat maakt het juist leuk en vol te houden voor mij dat ik gewoon mee kan doen, alles kan eten als het maar in balans blijft.

Dit ga ik volhouden zo…

Nu 7 maanden verder en ruim 25 kg afgevallen op een manier die ik vol ga houden. 

Bedankt Lieke

Peter (45 jaar)

“Wat veel eten! Ik wil toch juist afvallen!”

Zo’n vier maanden geleden had ik een intake gepland bij Lieke, ik wilde enkele kilo’s kwijt. Heel concreet was mijn plan nog niet. Maar wat ik wel wist, was dat mijn voedingspatroon uit evenwicht was. Ik wist niet goed waar ik moest beginnen. Op social media vliegen de voedings-/afvaltips je om de oren, maar wat is nu echt gezond en vol te houden? Daarom wilde ik graag een leefstijlverandering, geen crashdieet, iets wat ik langere tijd kan volhouden. Via Facebook ben ik op Liekes site gekomen, de teksten spraken me aan en ik heb de stoute schoenen aan getrokken om een kennismakingsgesprek te plannen.

Lieke gaf me een passend dieet, duidelijk en concreet. Ze gaf me uitleg waar het bij mij ‘mis’ ging. Ik sloeg de tussendoortjes over, mogelijk door mijn wisselende dienstpatroon, waardoor ik net voor het avondeten en in de avond ging snacken. Ik heb kleine bakjes en een klein koeltasje aangeschaft en nu neem ik iedere dag voor in de overdracht een schaaltje yoghurt met fruit mee. Als ik thuis kom heb ik geen honger en houd ik het makkelijk vol tot aan het avondeten. Daarnaast zijn de verhoudingen in mijn maaltijden aangepast. Dit zijn een aantal van de kleine veranderingen die zijn opgenomen in mijn voedingspatroon. Het voedingspatroon is goed opgebouwd, wat maakt dat ik het dieet goed volhoud. Ik mag genoeg en gevarieerd eten, heb geen honger en val af! Zelfs met af en toe een verwenmomentje! 

Lieke is een prettig persoon, haar sterke kant is dat ze doorvraagt, oprecht is en kan relativeren. Vooral die laatste eigenschap helpt mij vooruit. Ze is gericht op het volhouden van een gezonde leefstijl. Ook geeft ze handige tips, bijvoorbeeld hoe ik op een gezonde manier kan BBQ’en en hoe ik mijn voedingspatroon tijdens vakanties volhoud.

Vooral de eerste maanden ging het afvallen snel. Ik ben nu inmiddels ruim 13 kilo afgevallen, ik voel me fitter en mentaal beter. Ik ben nu bewuster met eten aan het omgaan, wat ik zelf erg prettig vind. Ik ben afgevallen en leer mijn lichaam beter kennen. Op dit moment ben ik met Lieke bezig om te ‘normaliseren’, het voedingspatroon eigen maken. Een stap die ik zelf soms lastig vind, omdat ik graag de controle wil houden. Ondanks dat, val ik nog steeds af en leer ik hoe ik moet vertrouwen op mijn keuzes in mijn voedingspatroon en mijn lichaam. 

Ik raad het traject aan iedereen aan!

Marloes (31 jaar)

Ongeveer 7 jaar geleden kocht ik, toen der tijd, mijn aller-eerste-dure spijkerbroek.
En trots dat ik was…
Na een jaar kon ik deze broek niet meer aan, ik dijde uit en werd alleen maar zwaarder.
Diezelfde broek heb ik toch altijd in mijn kast bewaard omdat ik toch ergens een doel voor ogen had.
Ik wil weer in DIE spijkerbroek kunnen. Na jaren van mislukte dieetpogingen en joyo effecten werkte er helemaal niets!
Maar in maart 2018 ben ik begonnen met een andere leefstijl: gebalanceerd eten en veel wandelen en bewegen.  Op 25 augustus 2018 dacht ik: haal DE beruchte broek eens uit de kast om hem te passen.. en wat bleek, DE broek was TE GROOT! Jammer, ik kon hem niet meer dragen, maar dat doel was dus al bereikt! Inmiddels is het nu februari 2019 en heb ik mede dankzij Lieke van Balance mijn doel wat we samen hadden opgesteld van -20 kilo bereikt. De teller staat nu zelfs al op  -21,2 kilo.
Ik ben onwijs trots op wat ik heb bereikt, mede dankzij de hulp van Lieke!
Mijn volledige levensstijl is veranderd en ik zou NOOIT meer terug willen naar mijn oude ik..
Ik eet gezond, gevarieerd en ik mag snoepen en ook nog eens genieten van lekkere etentjes…
Ook sport ik 3x in de week naast dat ik ook nog veel wandel.
Balance has changed my life!

Mariska (25 jaar)

“Ik vond het een raar idee: zoveel eten en dan toch afvallen!”

Na mijn zwangerschap kwam ik elk jaar een beetje aan. Omdat het zo langzaam gaat, heb je het eigenlijk niet door. Totdat ik me niet meer fit voelde en ik ook niet meer alle kleding aan kon die ik aan wilde doen. Van veel vrouwen hoor je dat afvallen lastig is na de overgang. Deze gedachte zette me op het spoor om gelijk actie te ondernemen.

Omdat ik niet wilde lijnen en eigenlijk wel eens wilde weten wat je nou precies mag eten op een dag, ben ik een traject gestart bij Lieke.

In 2 maanden tijd ben ik 6 kilo afgevallen. Als mensen me vragen hoe ik dat gedaan heb, is mijn antwoord: “Door gewoon goed te eten en drinken!”

Wat deed ik eerst?
Ik at wel goed, maar niet goed genoeg. Ik was me niet bewust van wat ik allemaal at en dronk. Vooral de extraatjes tikten soms flink aan. En op momenten dat ik niet genoeg dronk, at ik wat daarvoor in de plaats.

Wat doe ik nu?
Ik eet en drink volgens een schema dat vol te houden is. In dat schema zitten veel groente en fruitmomenten, omdat die de spijsvertering bevorderen. Wanneer ik ook alle geplande eetmomenten vasthoudt, dan heb ik ook geen honger aan het einde van de dag. Tijdens het avondeten let ik op de 50% groente/25% aardappel/25% vlees verdeling. Wanneer dat een keertje niet lukt, dan is dat niet zo erg, maar ik let er wel op dat ik dan niet 2x opschep.

Na de eerste maanden is het voor mij wat lastiger om maar 1x per dag wat lekkers te nemen. Maar omdat ik overdag gewoon genoeg eet, blijven die extraatjes beperkt. Genoeg drinken is nog steeds één van mijn uitdagingen. En alhoewel ik in kilo’s minder afval als aan het begin, gaat het vetpercentage nog steeds flink naar beneden. Dat is het fijne aan begeleid afvallen. Afvallen is zoveel meer dan alleen die kilo’s. Je krijgt zoveel meer inzicht in al je gezonde waardes.

Een ander eetpatroon aanmeten is ook iets wat je met je omgeving doet. Het is leuk om het te bespreken met familie/collega’s/vrienden, en dat werk aanstekelijk.

Maaike (39 jaar)

“Het resultaat was al snel te zien en dat motiveert zeker goed.”

Hallo allemaal,
Ik ben gevraagd door Lieke om een stukje te schrijven voor haar website, natuurlijk bij deze! Ik merkte al een tijdje dat ik niet super in mijn vel zat doordat ik mezelf “te dik/zwaar” vond. Tijd voor verandering dacht ik, na veel excuses en uitstellen kwam er een facebook berichtje van Balance voorbij en besloot ik te reageren. Al heel snel kreeg een reactie terug en maakte ik een afspraak. Op de afspraak vroeg Lieke mij naar mijn eetpatroon, oeff goede vraag want daar had ik nog nooit super bewust over nagedacht. Mijn eetpatroon bestond vooral uit weinig ongezonde/verkeerde voeding en veel snacken om de honger te compenseren. Niet ontbijten, laat en veel lunchen, ’s avonds veel en zwaar eten en natuurlijk die zak chips op de bank. Daar moest dus zeker verandering in komen en kreeg ik een dagmenu van Lieke om mee aan het werk te gaan. Toen ik deze zag was mijn eerste reactie WAT MOET IK VEEL ETEN, IK WIL TOCH JUIST AFVALLEN!!! Wat mag ik veel eten en wat heb ik veel keuze qua eten. De eerste dagen gingen moeizaam, ik moest ineens van niet ontbijten, veel ontbijten, grote lunch, kleine lunch, veel avondeten, minder avondeten en de zak chips werd vervangen door een schaaltje kwark/yoghurt en dan nog al dat water drinken, 2liter lijkt niks maar als je het moet drinken pfhoe. Na 3 dagen zat ik zo ontzettend vol gepropt dat ik er zelfs van moest overgeven, mijn maag wist niet wat er gebeurde, die dacht waarschijnlijk ook wat een hoop eten maar aanhouder wint en na een weekje ging het al een stuk beter. Het eerste weegmoment vond ik spannend en viel een beetje tegen, ik had zooooo mijn best gedaan en helaas was het niet het gewenste resultaat behaald. Kom op, tandje erbij! Het tweede weegmoment was dus ook een feestje, super motiverend! Ik heb het gewenste resultaat behaald, net die kilootjes waar ik zo tegen aan zat te hikken maar dan komt het moeilijkste VOLHOUDEN! De grote verandering voor mij is dat ik een stuk bewuster met mijn voeding om ga en ook veel beter op ingrediënten let, soms is het echt wel moeilijk hoor maar dat mag. Ik ga nu lekker door met het volgen van het dagmenu met hier en daar een aanpassing om het meer mezelf te maken waardoor het goed vol te houden is. Ik zit nu lekker in mijn vel en in mijn kleren en dat is wat ik wilde. Ik ben heel erg blij dat ik Balance een berichtje heb gestuurd, het was super fijn om met Lieke samen te werken. Ik werd heel spontaan en hartelijk ontvangen en als ik het even echt niet meer zag zitten en ik Lieke een berichtje stuurde wist zij mij weer te motiveren om door te gaan. Herken jij jezelf in mijn verhaal en ben je ook een “slechte” eter dan kan ik het zeker aanraden om ook dat berichtje te sturen! 

Sabrina (26 jaar)

Adres

Vlaskam 14
5446 WV Wanroij

Contact

telefoon: 06 23 57 68 62
mail: contact@liekemeijercoaching.nl

Wil je je gedachtes delen?

Ik kan me voorstellen dat het lezen van deze pagina's wat oproept bij je.
Heb je vragen of wil je ergens over praten? Stuur me vooral een berichtje!

5 + 1 =